Bibliotheek blog

In de bibliotheek staan foto’s van recent werk, en van werk dat ik door de jaren heen gemaakt heb. Sommige sieraden heb ik direct op mijn netvlies wanneer ik de foto’s zie. En bij enkele stukken begrijp ik niet goed hoe ik dat jaren geleden al heb kunnen maken.

Dat geld ook voor de fotografie. We zijn zo gewend aan het digitale tijdperk dat we soms vergeten zijn wat een gedoe dat vroeger was. Nu kun je digitaal al snel veel. Al doet een professionele fotograaf dat natuurlijk altijd beter. In het verleden had ik mensen nodig die dat voor me konden verzorgen. Nu zou dat af en toe ook geen overbodige luxe zijn maar ik wil ook vasthouden aan mijn manier van mijn werk in beeld brengen.

Mijn eerste digitale camera was een HP scanner. Ik legde het object onder de klep, lapje erover en scannen maar. Toen ik mijn eerste echte digitale camera kocht, maakte ik gebruik van “trudi’s fotostudio”. Voor sieraden heb je diffuus licht nodig dus draaide ik een melkglazen bol van het plafond. Legde het op een graveerkussen.  Papier erin zodat de boel niet omviel. Sieraad in de bol. Een fel led zaklampje in combinatie met een camera op statief en aan de gang. Het is allemaal niet perfect natuurlijk maar ik houd ervan. In de bibliotheek staan een aantal van deze opnames.  Ze hebben in ieder geval iets eigens. Ik zal kijken of ik nog een foto van dit spektakel toe kan voegen en zal de bibliotheek met regelmaat verversen.